Exclusiecriteria
Exclusiecriteria zijn kenmerken op basis waarvan wij vooraf kunnen aangeven dat wij voor deze cliënten geen verantwoorde zorg kunnen leveren. De exclusiecriteria van Emirsfoundation zijn:
- Bij aanname niet ouder dan 8 jaar
- Wlz GZ vanaf VG8 en hoger
- Verpleegzorg
- Zware ernstige GGZ-problematiek
- Suïcidaal gedrag
- Vernielend en berovend gedrag
- Seksueel intimiderend en grensoverschrijdend gedrag
- Drugs- en/of alcoholverslaving
- Ontoelaatbare lichamelijke belasting voor de zorgmedewerker
- Andere vormen van onveiligheid voor medewerker
Samenwerking met ouders
Bij Emirsfoundation is de samenwerking met ouders van groot belang, vooral wanneer het gaat om het verminderen van ongewenst gedrag. Om deze samenwerking effectief te ondersteunen, kan er ook thuisbegeleiding worden aangeboden. Wij verwachten hierbij van de ouders de volgende medewerking:
- Beantwoorden van de telefoon, berichten en/of e-mails
- Nakomen van de gemaakte afspraken
- Op komen dagen op geplande afspraken
- Het accepteren van thuisbegeleiding
Indien ouders moeite hebben met bovenstaande punten, om welke reden dan ook, kan dit altijd besproken worden met de mentor. Wanneer ouders echter structureel niet akkoord gaan met deze punten, kan dit aanleiding zijn om de zorg voor het kind te beëindigen.
Zorgbeëindiging
Het kan voorkomen dat een van de exclusiecriteria zich pas na de start van de zorg voordoet. In dat geval heeft Emirsfoundation het recht om de zorg te beëindigen. Tegelijkertijd geldt de plicht om de continuïteit van zorg voor het kind te waarborgen.
Bij het beëindigen van de zorg zal dit altijd eerst met de ouder(s)/verzorger(s) worden besproken. Samen wordt bekeken bij welke andere zorgaanbieder passende zorg geboden kan worden. Het leidende principe hierbij is dat de zorg wordt gecontinueerd en niet abrupt wordt onderbroken.