Het ontstaan van Emirsfoundation
Alle ballen in de lucht houden, roeien met de riemen die je hebt, onzekerheid, gevoelens van onmacht, teleurstelling, onderzoeken, uitzoeken, oplossingen zoeken, inleveren, vooral heel veel inleveren en veel verdriet. Ouders van kinderen die nergens bij passen en gedwongen thuis komen te zitten zullen deze gevoelens heel goed herkennen. Handelingsverlegen is het sleutelwoord voor instanties om kinderen de deur te wijzen. Deze kinderen hebben er niet zelf voor gekozen en kunnen veelal ook zelfs niet aangeven wat ze wel en niet willen. Een van deze kinderen was mijn kind. De dag dat hij thuis kwam te zitten, heb ik besloten om een plek voor kinderen te creëren waar ze WELKOM zijn.
— Sultan Celik Ozdemir
Benieuwd naar onze organisatie?
Maak kennis met onze medewerkers en onze nieuwe locatie aan de ‘s Gravenweg in Capelle aan den IJssel.
Voor aanmeldingen zie onze aanmeldbutton.
Missie
Visie
Door elk kind een veilige omgeving te bieden en te voldoen aan de basisbehoefte (piramide van maslow) ontstaat er een situatie waarin kinderen leerbaar zijn.
De methodiek om de kinderen vaardigheden aan te leren is ABA. Op deze manier creëren we een leeromgeving waarin kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen. De ontwikkeling van de kinderen kunnen we meten door de meetmethodieken, Essentail for Living en de VB-MAPP (Verbal Behavior Milestones Assesment and Placement Program).
Doelgroep
Doelstellingen
ALLES ONDER EEN DAK
DEVELOPMENT
OUDERS EN PROFESSIONALS HAND IN HAND
SCHADUWPROGRAMMA
KWALITEIT
SCHOOLVOORBEREIDENDE GROEP
INTENSIEVE BEGELEIDING
GROEPSBEHANDELING/BEGELEIDING
GOEDE ONTWIKKELINGSSTIMULATIE
Hoe ziet een dag eruit?
Het verrichten van activiteiten op vaste momenten biedt het kind structuur, voorspelbaarheid en zekerheid. Ook vaste handelingen behoren hierbij, zoals de dag met een kring beginnen en bij de maaltijd een liedje zingen. Zo weten de kinderen wat hen te wachten staat, waardoor ze vertrouwen in hun omgeving krijgen.
Dagprogramma
Tijd
Activiteit
08.45
Start
09.00 – 09.15
Kring
09.15 – 10.15
Werkmoment aan tafel
10.15 – 10.30
Fruit moment
10.30 – 11.00
Buiten spelen
11.00 – 12.00
Werkmoment aan tafel
12.00 – 12.30
Lunch
12.30 – 13.30
Werkmoment aan tafel
13.30 – 14.00
Buiten spelen/gymen
14.00 – 14.15
Koekje en drinken
14.15 – 14.45
Samenspeelmoment groepsverband (doelgericht)
14.45 – 15.00
Vrij speelmoment
15.00
Kinderen mogen naar huis
FAQ
Veelgestelde Vragen
Wat is de aanmeldprocedure?
U kunt uw interesse in ons kenbaar maken door het aanmeldformulier op de website in te vullen. Het kan ook zijn dat u door een organisatie naar ons wordt doorverwezen. Wij zullen in beide gevallen zo snel mogelijk een afspraak met u maken voor een oriënterend gesprek met een rondleiding.
Wilt u na dit gesprek dat uw kind bij Emirsfoundation wordt begeleid dan wel behandeld, dan nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek verzamelt Emirsfoundation alle benodigde documenten zoals een kopie van de zorgpas, een kopie van de identiteitskaart van uw kind. Indien van toepassing worden eventuele dossierstukken van voorgaande instanties opgevraagd.
Het intakegesprek is bedoeld om uw vragen te beantwoorden, om een completer beeld van uw kind de krijgen.
Hoe wordt Emirsfoundation gefinancieerd?
De behandeling die Emirsfoundation aanbiedt wordt gefinancierd vanuit de Jeugdwet. Om in aanmerking te komen voor zorg vanuit de Jeugdwet moet u een beschikking aanvragen bij de gemeente waar u woont.
Soms komt een kind in aanmerking voor financiering uit de wet Langdurige Zorg. Ook kinderen vanuit WLZ kunnen bij ons terecht, middels een Pgb.
Een kind kan pas starten als er een positieve beschikking vanuit de Jeugdwet is. Wij kunnen u indien gewenst helpen met de aanvraag route.
Hoe lang kan mijn kind bij Emirsfoundation blijven?
Hoe lang een kind bij Emirsfoundation blijft is afhankelijk van zijn/haar ontwikkeling. De kinderen stromen bij Emirsfoundation uit, wanneer plaatsing in het speciaal onderwijs mogelijk is. Ook stromen de kinderen uit als ze de leeftijd van 8 jaar hebben bereikt.
Wat is het verschil tussen Emirsfoundation en een KDC?
Een KDC is er voor kinderen met een (ernstig) verstandelijke beperking tot 18 jaar. Er worden verschillende methodieken toegepast en er wordt ook zorg geboden aan kinderen met een lichamelijke beperking. Emirsfoundation richt zich op jonge kinderen tot max 8 jaar. Emirsfoundation werkt ontwikkelingsgericht en volgens de principes van ABA in een intensieve setting. Wij streven naar een passende vervolgplek binnen het onderwijs. Emirsfoundation biedt geen zorg aan kinderen met een lichamelijke beperking.